Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A ZÜMMizéria története

Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy pár sorban bemutassuk a ZÜMMizéria lényegét, és leírjuk mit nyersz ha ZÜMMizer leszel. Vágjunk is bele!

Mi az a ZÜMMizéria?

A ZÜMMizéria egy olyan kezdeményezés, ahol felhívjuk a figyelmet a méhekre, beporzókra, akik nélkül gyakorlatilag az emberi alapélelmiszerek, és  -növények nagy része tűnne el. A méhek / beporzók kihalását már-már mindenki hallotta, de az ügyért csak kevesen léptek fel. Mi azért hoztuk létre az oldalt, hogy szimbolikus ezüst és edzett acél ékszerekkel hívjuk fel az emberek figyelmét a méhek kihalásainak veszélyeire.

Kik is vagyunk valójában?

Ohh igen, a bemutatkozás elmaradt! 🙂 A nevem Lali, és a ZÜMMizéria megálmodójaként azzal foglalkozom, hogy minél több emberhez vigyem el a méhek hírét. Nem vagyok méhész, csak egy ember, aki ért ahhoz, hogyan lehet nagy zajt csapni, és felkelteni az érdeklődést. 🙂 Másodmagammal, Katával együtt csináljuk ezt az egész csodát. Kata segít abban, hogy minden a helyén legyen, összetartja az oldallal kapcsolatos adminisztrációt, csomagolja az ékszereket, én pedig minden egyebet kezelek: vásárlókkal történő kapcsolattartás, partnercégekkel történő kommunikáció, új ékszerek felfedezése, az oldal szerkesztése, stb. Mi vagyunk maga a ZÜMMizéria, és az a célunk, hogy holnap egyel több ember beszéljen a méhek ügyéről: reméljük te leszel az! 😉

Mit teszünk mi a méhekért?

Magánemberként igyekszünk a lehető legtöbbet, de a ZÜMMizéria oldal kezelésével, a bevételek 10%-t olyan szervezeteknek adjuk át, amelyek kifejezetten a természet védelmével, a méhekkel, beporzókkal kapcsolatos óvintézkedéseket látják el. Ilyen szervezet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME), és a Magyar Madártani Egyesület (MME)! Mind a kettőnek 10-10%-t utalunk át minden hónap végén…az összes bevételt tekintve.

Hogyan jött ez az egész “mizéria”?

Mindketten nagyon lelkesen próbáljuk csökkenteni a biológiai lábnyomunkat, és arra kellett rájönnünk, hogy azzal, hogy kevesebb műanyag szívószálat használunk, vagy épp textilszatyorral megyünk bevásárolni, nem lesz elég. A méhek “problémájáról” más országok mintáiból tudunk. Amikor meghallottuk, hogy Kínában, és az USA-ban van olyan munkakör, hogy “virágbeporzó” és ezt sok-sok ember látja el, megdöbbenve tapasztaltuk hogy gond van…és nem csak ott, hanem itt Európában is! Sejtettük, hogy valami olyannal kell felhívnunk az emberek figyelmét, ami kiugró, ami egyedi…és innen jött az ékszerek gondolata. A többi már történelem!

Miben tudunk neked segíteni?

Igyekszünk mindenben, ami tőlünk telik. Ugyanakkor, ha olyan ezüst ékszereket keresel, amivel sokkal elegánsabb lehetsz, aminek üzenete van, vagy ajándékozni szeretnél valami egyedit, mindenképp állj a méhek oldalára és ebben partnereid leszünk!

Írj nekünk bátran, tedd fel kérdéseidet, mondd el a gondolataidat, igyekszünk mi is folyamatosan építkezni! A hello@zummizeria.hu címen elérsz minket, bármikor!

Légy te is ZÜMMizer, és figyeld merre haladunk! 🙂

www.zummizeria.hu

 

Olvass még többet tőlünk, nézd meg a többi bejegyzést is!

Többet akarsz megtudni a méhekről, vagy az akciókról amiket tervezünk? Iratkozz fel!

.