Köszönöm!

Azzal, hogy vásároltál az oldalamon, egy méhecskével szebb lett a világ. Nagyon hálás vagyok, hogy támogatod ezt a rendkívül fontos ügyet! 

E-mailben elküldtem számodra a rendelésed adatait, és hamarosan jelentkezni fogok a következő lépésekkel!

Ha 10-15 percen belül nem kapnád meg az összefoglaló e-mailt, írj a hello@rndmpls.hu címre!

A beporzók és a virágok hímivarú szerveiről szállítják a polleneket a nőnemű szervekre, de lehetővé téve a növények megtermékenyítését és szaporodását. Ezáltal növelik az élelmiszerek mennyiségét és javítják azok minőségét, illetve végső soron gondoskodnak élelmiszerellátásunkról. Az Unióban vadon élő beporzók egyedszámára és sokféleségére egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberi tevékenység, különösen az intenzív mezőgazdaságra való átállás, illetve a növényvédő szerek és műtrágyák használata.

A beporzás a virágos növények szaporodásának az a mozzanata, melynek során a hímivarsejteket tartalmazó pollenszemek a női ivarú virágok bibéjére kerülnek. Javítsunk együtta beporzók helyzetén! Ezt a folyamatot nevezzük növényi megtermékenyítésnek. Javítsunk együtt a beporzók helyzetén! A pollen több úton is eljuthat a bibére: szél által, a víz segítségével, de a legelterjedtebb az, amikor a pollenszemeket valamilyen állat juttatja el a bibére. Ezeket az állatokat nevezzük beporzóknak, idegen szóval pollinátoroknak. A legjelentősebb beporzók a méhek. A méheken kívül sok lepkefaj, darazsak, legyek és egyéb rovarok, valamint denevérfélék és madarak vesznek részt a beporzásban.

Tájékoztatunk hogy a weboldalon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed.